Новини

b-00099488-a-00002134
Шлінчак: Росія дуже очікує на зміну влади в країнах ЄС

16:50 2-10-2016

Коментар Віктора Шлінчака, голова Правління ІСП, в ефірі “5 каналу” у програмі “Інформаційний день”ЄС планує в грудні обговорити рішення щодо продовження санкцій до Росії через агресію проти України. Росія дуже очікує, що в багатьох європейських столицях відбудеться зміна влади. \
“Наразі багато європарламентарів лобіюють історію про те, що треба продовжити санкції проти Росії всього на три місяці, тобто до нового року, а там далі будемо визначатися. Що це означає? Це означає, що йде гібридна війна і Росія працює на різних фронтах і більше того, Росія дуже очікує, що в багатьох європейських столицях відбудеться зміна влади, при чому на ті уряди, які є, будемо говорити відверто, лояльні до Росії. Це уряди, зокрема і таких великих країн, як Франція і Німеччина”, – зазначив Шлінчак.

Коментуючи рішення Верховного суду Росії щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу, Шлінчак відзначив, що, на жаль, Україна не має юридичних можливостей впливати на це.

“Ми мусимо констатувати, що Україна не має якихось юридичних можливостей зараз повпливати ні на російський суд, ні на ситуацію в Криму. Зараз все що відбувається у Криму, треба констатувати, що це зона відповідальності Росії і зона безвідповідальності Росії. Тут питання в першу чергу у правовому полі і в полі порушень прав людини, адже тут фактично мова йде про заборону органу – населення, яке є корінним на цьому півострові. І цей символічний акт доводить з якими намірами Росія зайшла на Кримський півострів. Вона не прийшла там наводити порядок, не прийшла збагачувати Крим, вона прийшла просто поставити свою жирну лапу на Крим”, – наголосив Шлінчак.

Переглянути відео можна тут.