Новини

b-00003665-a-00000745
Уряд відреагував на звернення Інституту світової політики щодо ЄС

15:54 17-4-2013

Інститут світової політики отримав відповідь від Уряду України на свій запит щодо виконання рекомендацій ЄС, які б дозволили підписання Угоди про асоціацію на Вільнюському саміті Східного партнерства. Відповідь була підготовлена Міністерством закордонних справ України.У відповідному листі також зауважено, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі є першочерговим пріоритетом для України, та перелічені кроки, які вже вжиті для виконання рекомендацій задля підписання Угоди про асоціацію.\
Нагадаємо, 28 березня Інститут світової політики розіслав листи вищому керівництву України, в яких повідомив про початок адвокаційної кампанії ІСП на підтримку європейської інтеграції та пояснив важливість підписання Угоди про асоціацію і звернувся з проханням поінформувати громадянське суспільство, на якій стадії перебуває виконання рекомендацій ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Крім того, ІСП надіслав представникам української влади «Вільнюський календар»: на ньому видно, скільки часу залишилося в України до Вільнюського саміту Східного партнерства, на якому, як очікується, можливе підписання Угоду про асоціацію.

«Вільнюський календар» – один із компонентів адвокаційної кампанії «Є краща сторона Європи!».
Зокрема, за ініціативою Інституту світової політики на центральних вулицях Києва розміщено сіті-лайти під назвою «Є краща сторона Європи!». У цілому було розроблено чотири макети, які демонструють переваги інтеграції України до Європейського Союзу. Серед них: «Є краща сторона Європи, де поліцейський звертається до вас на «ВИ»; «Є краща сторона Європи, де хабар є перепусткою лише до в’язниці; «Є краща сторона Європи, де бізнесом керує ринок, не влада»; «Є краща сторона Європи, де дороги будують для авто, не для ремонтників».

Нинішня кампанія – один із елементів проекту «М’яка сила України в Європейському Союзі», який реалізується в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

З текстом листа Міністерства закордонних справ, в якому міститься інформація про пророблену роботу української сторони, ви можете ознайомитись тут