Новини

b-00000005-a-00000005
Відбулася презентація Інституту світової політики

22:56 16-12-2009

У середу, 16 грудня в готелі Hyatt відбулася офіційна презентація Інституту світової політики. Поява на українській політичній арені нового аналітичного центру не залишилася поза увагою українських дипломатів, політиків, закордонних послів, експертів із міжнародних відносин.Офіційна презентація розпочалася з промов голови Наглядової Ради Інституту світової політики Віктора Шлінчака та директора Інституту Альони Гетьманчук. Керівники ІСП окреслили поле діяльності організації, наголосивши, що місія Інституту полягає в інформуванні та просвіті державних діячів, експертів, журналістів та широкого загалу щодо подій і тенденцій у міжнародних відносинах та українській зовнішній політиці.\
Серед поважних гостей на офіційній презентації ІСП були посол Сполучених Штатів Америки в Україні Джон Теффт, посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен ГАЙМЗЬОТ, перший заступник голови Секретаріату Президента Юрій Єхануров, голова Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк, екс-міністри закордонних справ Геннадій Удовенко та Анатолій Зленко, колишній прем’єр-міністр Валерій Пустовойтенко.

Стратегічну групу радників Інституту представляла на презентації співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (1995-2007) Ханне Северінсен. Крім того, до цієї групи входять старший науковий співробітник із трансатлантичної проблематики Фонду Маршалла, колишній заступник держсекретаря США (2008-2009) Девід Кремер, посол США в Україні (2006-2009) Вільям Тейлор та голова російської і євразійської програми у Четем Хауз Джеймс Шерр.

Пані Северінсен, що прибула до Києва на запрошення Інституту світової політики, взяла участь у першій офіційній події аналітичного центру, виступивши із промовою перед молодими українськими лідерами. У виступі під назвою «Зачароване коло – Україна – ЄС» вона розповіла про умови досягнення успіху на шляху євроінтеграції.

Інститут світової політики наразі відкриває низку нових проектів, присвячених процесам європейської та трансатлантичної інтеграції України, що будуть реалізовані у співпраці з закордонними аналітичними та дослідницькими центрами.

{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
{6}
{7}
{8}
{9}
{10}
{11}
{12}
{13}
{14}
{15}
{16}
{17}
{18}
{19}
{20}