Новини

b-00007304-a-00001306
6-й Форум Східного Партнерства: Україна відстає

06:14 25-11-2014

Старший аналітик ІСП Леонід Літра презентував результати Індексу європейської інтеграції країн “Східного Партнерства” за 2013 рік на 6-му Форумі громадянського суспільства «Східного Партнерства», що відбувся у Батумі 20-21 листопада.Перше місце згідно Індексу європейської інтеграції зайняла Молдова. На другій сходинці – Грузія, а Україна на третій. {4}

«Низькі результати України пояснюються тим, що було втрачено багато часу для здійснення реформ за президентства Віктора Януковича. Сьогодні відбувається «перезарядження» окремих реформ, однак це не вплинуло на результати Індекса, оскільки він оцінює лише прогрес, досягнутий до кінця липня 2014», – підкреслив експерт ІСП Леонід Літра.

Він також відзначив збільшення розриву між трьома країнами Східного Партнерства, які підписали Угоду про асоціацію з ЄС (Молдова, Україна, Грузія), та трьома країнами, які цього не зробили (Вірменія, Азербайджан, Білорусь). «Очевидно, що вже існує Східне Партнерство різних швидкостей», – заявив Літра.
{1}
Участь у панельній дискусій взяли спікер грузинського парламенту, посадові особи ЄС та експерти з інших держав Східного Партнерства.
{3}
У форумі взяли участь більше 200 осіб, що представляли країни Східного Партнерства, країни-члени Європейського Союзу та різні інституції ЄС. Цьогорічний Форум проходив під гаслом «Європейська інтеграція та спільна безпека: створимо її разом».