Новини

b-00055652-a-00001902
Експерти ІСП взяли участь у семінарі з оцінки ролі ЄС у врегулюванні конфліктів

10:40 26-1-2016

25 і 26 січня експерти Інституту світової політики взяли участь у методологічному семінарі щодо оцінки ролі Євросоюзу у врегулюванні конфлікту в Україні.Ціль семінару полягає у підготовці групи дослідників в Україні для проведення польових досліджень на основі вже розробленої теоретичної платформи. Дослідники сформулюють плани своїх наукових досліджень щодо оцінки наявних і потенційних цивільних можливостей ЄС в Україні.\
Лондонська школа економіки та політичних наук і Університет Утрехта провели семінар з використанням підготовлених навчальних матеріалів та етичних принципів.
{1}
Захід відбувався в рамках масштабного проекту, який впроваджує консорціум із дванадцяти партнерських організацій. Проект «Усе суспільство заради запобігання конфліктів і миробудівництва» (WOSCAP) у рамках програми Європейського Союзу «Горизонт 2020». Ціль проекту – критична та конструктивна оцінка політики та інструментів ЄС у сфері запобігання конфліктів та миробудівництва за допомогою стійких, комплексних та інноваційних цивільних інструментів.

Тривалість проекту – 2,5 року, з середини 2015 до кінця 2017. Україна приєдналася до програми ЄС «Горизонт2020» лише в березні 2015 році, коли ІСП уже долучився до її реалізації.

Попередній семінар відбувся на базі Лондонської Школи Економіки (Великобританія) у лютому.