Новини

b-00003395-a-00000693
Інститут світової політики презентував свої проекти в Європарламенті

09:21 27-2-2013

Інститут світової політики в рамках днів ІСП в Європарламенті представив експозицію політичних карикатур “Україна очима сусідів”, публікацію результатів першого Євро екзит-полу, проведеного Інститутом під час Євро-2012 року, а також дослідження “Як позбутися пострадянськості”.Дані проекти були реалізовані в рамках проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. {1}
Директор ІСП Альона Гетьманчук і перший заступник директора ІСП Сергій Солодкий
Заходи в Європарламенті відбулися за підтримки депутата Європарламенту Сіірі Овіір. У них взяли участь журналісти, дипломати, експерти провідних аналітичних центрів, депутати Європейського парламенту.
{2}
Відвідувачі Європарламенту ознайомилися з тридцятьма карикатурами, які були намальовані художниками з Польщі, Румунії, Республіки Молдова, України, Росії, Білорусі та Грузії

Під час офіційного відкриття виставки Сіірі Овіір підкреслила: “Я тривалий час підтримую європейську інтеграцію України. Для мене велика честь підтримувати ініціативи громадянського суспільства і, зокрема, Інституту світової політики”.
{3}Представник Вірменії при ЄС Авет Адонц обговорює презентацію ІСП з євродепутатом Сіірі Овіір, керівництвом ІСП Альоною Гетьманчук та Віктором Шлінчаком
У свою чергу голова Наглядової ради Інституту світової політики Віктор Шлінчак зауважив, що мета, яку ставить Інститут – це “привернути увагу до України як до стратегічного партнера ЄС”. “Символічно, що заходи Інституту проходять в дні проведення саміту Україна-ЄС”, – підкреслив він.
{4}
Організатори презентації в Європарламенті депутат Сіірі Овіір, голова Наглядової ради ІСП Віктор Шлінчак, директор ІСП Альона Гетьманчук та перший заступник директора ІСП Сергій Солодкий
“Для нас дуже важливо, не тільки те, як українці себе презентують, але і те, що про українську націю думають інші країни, включно з країнами ЄС, – відзначив голава Наглядової ради ІСП. – Тому ми й попросили художників із семи країн зобразити, які перші асоціації викликає у них Україна. Ми хочемо реальних змін і хочемо бачити Україну демократичною та зрілою країною, яка може стати потенційним регіональним лідером “.

Віктор Шлінчак також наголосив, що Інститут світової політики допомагає Україні рухатися в європейському напрямку.
{5}
Сіірі Овіір наголосила, що підтримує євроінтеграцію України тривалий час
Як повідомлялося раніше, дні Інституту світової політики в Європарламенті спрямовані на те, щоб підкреслити стратегічну вагу України для майбутнього європейської спільноти, в той час коли європейський вектор України знаходиться під загрозою, а також продемонструвати євроінтеграційні прагнення громадянського суспільства України.
{6}
Віктор Шлінчак наголосив на важливій ролі співпраці громадянського суспільства України з європейськими інституціями для наближення України до ЄС

Під час поїздки ІСП представляли Віктор Шлінчак, голова Наглядової ради ІСП; Альона Гетьманчук, директор ІСП; Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП.
{7}
Гості виставки
Впродовж двох днів представники ІСП провели зустрічі з депутатами Європейського парламенту, представниками Європейської комісії, представником України при Євросоюзі Костянтином Єлісєєвим.
{8}
ІСП також представив результати “Першого Євро екзит-полу”. За його результатами, 17% гостей Євро-2012 з країн ЄС були упевнені, що Україна вже член Євросоюзу.
{9}
Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, депутат Європарламенту Чарльз Таннок