Новини

b-00000276-a-00000155
Інститут світової політики провів відеоконференцію з Берліном

18:33 29-3-2010

З берлінської студії свої погляди на майбутні тенденції у відносинах між Україною та Німеччиною висловлювали професор Еккарт Штратеншульте, керівник Європейської Академі в Берліні; професор Герд Вайсскірхен, колишній речник з зовнішньополітичних питань Соціал-демократичної партії Німеччини; професор Райнер Лінднер, виконавчий директор Східного комітету німецької економіки.Модератором дискусії була директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук. Учасниками діалогу з української сторони були провідні українські експерти-міжнародники, дипломати та журналісти. Зокрема активну участь у дискусії взяли Богдан Соколовський, Тарас Чорновіл, Олександр Литвиненко, Павло Жовніренко, Анатолій Луценко.\
Німецькі експерти підкреслювали, що питання інтеграції України до ЄС та НАТО не стоїть на порядку денному. Натомість, наголошували вони, треба зосереджуватися на реформуванні України. За їхніми словами, в Європі взагалі та в Німеччині зокрема існують чималі сподівання на успішну діяльність нового президента та уряду України.

Українські експерти під час дискусії акцентували увагу на необхідності підтримки реформ з боку європейського співтовариства, вирішенні енергетичних питань.

Конференція з Берліном – другий захід у програмі відеоконференцій між українськими та зарубіжними експертами (першою була конференція Вашингтон-Київ, що відбулася 2 лютого 2010 року). Інститут світової політики планує цього року провести подібні заходи за участі експертів з Парижа, Варшави та Брюсселя.

Інші новини, присвячені відеоконференції між експертами Берліна та Києва:

УКРІНФОРМ

УНІАН

РБК-Україна

Українські новини

{2}

{1}

{4}

{3}

{5}

{6}

{7}

{8}