Новини

b-00007188-a-00001294
Інститут світової політики визначив свій порядок денний на 2015 рік

13:55 10-11-2014

Пріоритетними напрямками діяльності Інституту світової політики у 2015 році повинні стати питання безпеки і оборони, зокрема, співпраця з НАТО. Таку думку висловили більше половини учасників опитування (55%), проведеного ІСП серед офіційних осіб, українських та іноземних експертів, дипломатів, журналістів та громадських діячів.Серед інших сфер, на яких ІСП слід зосередити свою увагу в 2015 році, респонденти назвали конкретні питання європейської інтеграції (46%), оцінка внутрішніх процесів, які впливають на зовнішню політику України (38%), і адвокаційні кампанії з питань інтеграції України в ЄС (37%).\
Майже одностайно респонденти підтримали місію ІСП, яка полягає у розробці аналітичної продукції і проектів, спрямованих на просування європейських стандартів і практик в Україні. 96% опитаних підтвердили її актуальність.

Разом з тим, думки респондентів щодо того, на кого, в першу чергу, впливає діяльність ІСП, розділилися – 49% вважають, що це громадськість, а 45% – іноземні експерти та особи, які приймають рішення.

Учасникам опитування також було запропоновано оцінити за 5-ти бальною шкалою різні критерії діяльності ІСП. Як виявилося, найбільше ІСП цінують за його репутацію, професіоналізм команди, важливість обраних тем та якість заходів. 64% опитаних вважають, що рівень довіри до організації є високим, а 31% – дуже високим.

Серед питань, якими ІСП слід більш активно займатися в 2015 році, респонденти назвали адвокаційну кампанію щодо реформ, спрямованих на європеїзацію України, оцінку попередньої реалізації Угоди про асоціацію, проекти щодо внутрішньої інтеграції та примирення, адвокаційну кампанію в ЄС щодо реформ в Україні, подолання явищ пострадянськості та ін.

Опитування проводилося у рамках визначення порядку денного ІСП на 2015 рік. Всього участь в опитуванні взяли 192 особи.
Результати опитування
{6}
{1}
{2}
{3}
{4}
{5}

Нагадаємо, у попередньому опитуванні, яке проводилося у 2012 році, найбільш популярними серед респондентів були питання, пов’язані з європейською інтеграцією, інформаційною кампанія щодо євроінтеграції України і викоріненням пострадянськості. Порядок денний, сформований на основі цього опитування, був реалізований Інститутом світової політики на 85%.