Новини

b-00001403-a-00000386
ІСП презентував дослідження з Придністров’я у Варшаві

16:11 13-6-2011

Інститут світової політики презентував дослідження «Сценарії розвитку придністровського конфлікту. Виклики європейській безпеці» у Варшаві.Проект було представлено директором Інституту світової політики Альоною Гетьманчук та заступником директора ІСП Катериною Зарембо. {1}
Після презентації дослідження відбулась дискусія на тему сценаріїв розвитку придністровського врегулювання, а також обговорення ситуації, що склалась напередодні відновлення переговорів з придністровського врегулювання у форматі «5+2», запланованих на 21 червня у Москві. Модератором дискусії виступив виконавчий директор Фундації українсько-польської співпраці Ян Пєкло.
{2}
У дискусії взяли участь провідні польські експерти з питань придністровського врегулювання, представники МЗС Польщі, акредитовані у Варшаві дипломати, журналісти провідних польських мас-медіа.
{3}
Презентація дослідження у Варшаві відбулась на запрошення партнера ІСП Фундації українсько-польської співпраці (PAUCI) та за підтримки Чорноморського трасту регіональної співпраці – проекту Німецького Фонду Маршалла (GMF Black Sea Trust for Regional Cooperation) і Міжнародного Вишеградського Фонду. Мета заходу – привернути напередодні головування Польщі в ЄС увагу політичних та експертних кіл РП до проблеми придністровського врегулювання.

{4}
{5}