Новини

b-00018022-a-00001746
ІСП взяв участь у Форумі громадянського суспільства Східного партнерства

16:37 30-9-2015

Леонід Літра, старший науковий співробітник Інституту світової політики, взяв участь у Форумі громадянського суспільства Східного партнерства (ФГС СП), що відбувся 23-25 вересня в Тбілісі, Грузія.Більше 60 представників громадянського суспільства, урядів країн-учасниць Східного партнерства та інституцій Євросоюзу зібралися, щоб обговорити процес імплементації Угод про асоціацію і створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.{1}
Успішна імплементація Угод про асоціацію Грузії, Молдови та України має ключове значення для успіху ініціативи Східного партнерства. Значна частина діяльності Форумі громадянського суспільства СП зосереджена на різних аспектах контролю за імплементацією цих Угод.
Семінар у Тбілісі дав можливість учасникам порівняти ситуації в різних країнах, а також поділитися досвідом. У результаті, це допоможе посилити роль ФГС СП у процесі моніторингу та вироблення політики щодо імплементації Угод про асоціацію та створення зон вільної торгівлі.
{2}
Після панельної дискусії учасники взяли участь у цільових паралельних сесіях (семінарах), під час яких виробили рекомендацій для посилення впливу громадянського суспільства у країнах Східного партнерства.