Новини

b-00007924-a-00001392
Конференція “Назад до холодної війни або вперед до стабільних відносин?”

10:03 30-1-2015

Сергій Солодкий, заступник директора Інституту світової політики, взяв участь у конференції “Назад до холодної війни або вперед до стабільних відносин? Політичні та енергетичні відносини між Росією та Заходом у Чорноморському регіоні», яка відбулася в Афінах 22- 23 січня 2015 року.Під час міжнародної конференції, організованої грецьким Фондом європейської та зовнішньої політики (ELIAMEP), провідні експерти з країн НАТО, ЄС, України та Росії обговорили майбутнє безпеки в Чорноморському регіоні в світлі агресивної політики Кремля. Серед спікерів були також заступник Генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Трасивулос Стаматопулос, Посол Росії при ЄС Владімір Чижов, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України Ігор Жовква.{1}
«Допоки Путін не припинить гратися з міжнародним правом, переписувати міжнародні норми, Росія залишатиметься загрозою не тільки для Чорноморського регіону, але й для всього світу. Порівняйте зовнішньополітичну лінію Москви і Києва після холодної війни: Росія розпалює громадянський конфлікт в Грузії, окупувавши зрештою частину її території; російська армія брала безпосередню участь у придністровському конфлікті – Україна в обох випадках докладала максимальних зусиль для мирного врегулювання цих конфліктів. Зрештою Україна сама стала жертвою російської агресії. Світ на сьогодні зобов’язаний демонструвати цілісну, єдину політику із дисциплінування Кремля, інакше переписування міжнародних правил Путіним ще довго не припиниться», – заявив Сергій Солодкий.
{2}
Сергій Солодкий, заступник директора Інституту світової політики
Конференція була організована за підтримки Організації Північноатлантичного договору (НАТО) та під егідою Міністерства закордонних справ Греції (ELIAMEP).
Фото: ELIAMEP.