Новини

b-00000907-a-00000292
У штаб-квартирі НАТО Інститут світової політики офіційно впровадив моду на Україну

17:15 7-12-2010

У штаб-квартирі НАТО в Брюcселі сьогодні, 7 грудня 2010 року, була презентована Євроатлантична фешн-колекція одягу, створена на замовлення Інституту світової політики (Київ) українським дизайнером Оленою Даць.У холлі штаб-квартири НАТО на манекенах були представлені найкращі взірці колекції з символікою Північноатлантичного Альянсу. На плазмах демонструвався вихід українських моделей на подіумі.Захід відбувся сьогодні перед відкриттям засідання Комісії «Україна-НАТО».
В урочистій презентації Євроатлантичної колекції одягу взяли участь дипломати, акредитовані при штаб-квартирі НАТО, журналісти, представники Місії України при НАТО.
{7}
Відкрив виставку Надзвичайний та Повноважний Посол України в Бельгії і глава Місії України при НАТО Ігор Долгов.
{9}
У вітальному слові директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук відзначила, що Євроатлантична колеція одягу покликана змінити емоційне сприйняття НАТО українцями: «В Інституті світової політики ми переконані, що перед тим як інформувати про НАТО, треба щоб люди хотіли отримувати інформацію про НАТО». Гетьманчук також закликала присутніх «не забувати Україну», оскільки рано чи пізно Україна повернеться на євроатлантичний шлях.
{2}
У свою чергу директор департаменту публічної дипломатії НАТО Мішель Дюре зазначив, що це «безпрецендентна акція в історії НАТО, про яку будуть довго говорити».
Після презентації відбулося неформальне спілкування представників штаб-квартири НАТО і журналістів з делегацією Інституту світової політики: Віктором Шлінчаком (голова Наглядової ради ІСП), Альоною Гетьманчук (директор ІСП) та дизайнером колеції Оленою Даць.
Ідея появи Євроатлантичної колекції виникла в Інституті світової політики рік тому, вона була реалізована в рамках Українського тижня моди в Києві у березні 2010 року.
{1}
{4}
{5}
{6}
{8}
{10}
{11}
{12}