Новини

Публічне обговорення “Місія здійсненна? Аудит зусиль ЄС у реформуванні сектору цивільної безпеки”

12:19 23-3-2017

23 березня Інститутом світової політики було проведено публічне обговорення на тему: “Місія здійсненна? Аудит зусиль Європейського Союзу у реформуванні сектору цивільної безпеки в Україні”.

Спікерами виступили:

Катерина Зарембо, заступниця директора ІСП

Олександр Литвиненко, заступник секретаря РНБО

Анастасія Дєєва, заступниця Міністра внутрішніх справ

Удо Мюллер, керівник операцій EUAM

Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи

Євген Єнін, заступник Генерального прокурора України

Під час заходу було презентовано аналіз щодо співпраці місії EUAM з державними інститутами України, проведений у рамках проекту WOSCAP. «Все суспільство заради запобігання конфліктів і миробудівництва» (WOSCAP) – спільний проект Інституту світової політики і ще дев’ятьох організацій у рамках програми Європейського Союзу «Горизонт 2020». Метою проекту було дати конструктивну оцінку політики та інструментів ЄС у сфері запобігання та вирішення конфліктів.

У жовтні минулого року Катерина Зарембо взяла участь в експертних консультаціях на тему “Стратегічний перегляд місії EUAM в Україні: залучення поглядів громадянського суспільства” у Брюсселі. Метою консультацій було обговорення поступу у реформуванні цивільного безпекового сектору України, подальших пріоритетів у реформуванні та визначення якнайдоцільнішого спрямування діяльності місії EUAM відповідно до потреб України.

Нагадаємо також, що восени 2015 року Інститут світової політики провів дискусію «Як ЄС допомагає Україні реформувати сектор безпеки?». Під час заходу Катерина Зарембо презентувала свою аналітичну записку “Перший рік EUAM в Україні: амбіції проти реальності”.