Новини

b-00050738-a-00001878
Директорка ІСП увійшла до Консультаційного Комітету Президентів України і Польщі

15:45 28-12-2015

Директорка Інституту світової політики Альона Гетьманчук включена до складу української делегації на 25-му засіданні Консультаційного Комітету Президентів України і Республіки Польща.Чергове засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Республіка Польща (в оновленому складі) заплановане на перший квартал 2016 року у Києві. Про це було домовлено під час офіційного візиту Президента Польщі Анджея Дуди в Україну 14-15 грудня 2015 року. \
Членами делегації також є Костянтин Єлісєєв, заступник Глави Адміністрації Президента, Андрій Дещиця, Посол України у Польщі, Олександр Литвиненко, заступник Секретаря РНБО, та Ігор Жовква, керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента.

Комітет, створений у 1993 р., за останні декілька років став важливим дорадчим органом Президентів України та Польщі, одним з ключових інституційних механізмів українсько-польського співробітництва. Робота ККП помітно сприяє змістовному наповненню активного діалогу глав двох держав, пошукових шляхів для вирішення актуальних питань двостороннього порядку денного, впровадженню та реалізації нових ініціатив та проектів.

За час існування було проведено 24 засідання ККП. Останнє відбулося 03 грудня 2014 р. у м. Варшава.