Новини

b-00051326-a-00001880
ІСП визначив свій порядок денний на 2016 рік

15:17 30-12-2015

Інститут світової політики провів опитування серед офіційних осіб, українських та іноземних експертів, дипломатів, журналістів та громадських діячів.Пріоритетними напрямками діяльності Інституту світової політики у 2016 році повинні стати роз’яснювальна кампанія про ситуацію в Україні за кордоном та безпекова і оборонна політика, зокрема, співпраця з НАТО. Ці напрямки обрала понад половина учасників опитування (62% і 61% відповідно).\
Трохи меншу підтримку отримав напрямок “Імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС” – 55%.

Майже одностайно респонденти заявили про актуальність місії ІСП (99 %), яка полягає у розробці аналітичної продукції і проектів для просування європейських стандартів і практик в Україні, а також для зростання підтримки лідерами громадської думки, офіційними особами ЄС і НАТО європейської та євроатлантичної перспективи України.

Респонденти за 5-ти бальною шкалою оцінили вплив ІСП на громадську думку щодо європеїзації України – 3,6 балів, на ставлення до України іноземних експертів та осіб, які приймають рішення – 3,5 балів, та на зовнішньополітичні рішення керівництва України – 2,9 балів.

Учасникам опитування також було запропоновано оцінити за 5-ти бальною шкалою різні критерії діяльності ІСП. Як виявилося, найбільше ІСП цінують за професіоналізм команди (4,4 балів) та важливість обраних тем (4,4 балів), а також репутацію (4,3 балів). Високі оцінки ІСП також отримав за якість аналітичних матеріалів (4,2), інноваційність та креативність (4,1) та якість рекомендацій (4 бали). При цьому жоден з критеріїв не отримав низької оцінки.

Порівнюючи з результатами минулого року, ми можемо констатувати зростання за такими показниками як якість аналітичних матеріалів та якість рекомендацій.

Опитування переконливо засвідчило надзвичайно високий рівень довіри до організації – 92% оцінили його як високий, а 60% як дуже високий.
Опитування проводилося у рамках визначення порядку денного ІСП на 2016 рік. Всього участь в опитуванні взяли 163 особи.

{1}
{2}
{3}
{4}
{5}