Новини

o-00080168-a-00002030
ІСП презентував “Аудит зовнішньої політики: Україна-Туреччина” (фото)

20:28 13-4-2016

13 квітня Інститут світової політики провів публічні дебати “Україна-Туреччина: новий Чорноморський союз?”, під час яких презентував дослідження “Аудит зовнішньої політики: Україна-Туреччина”.Завантажити публікацію можна тут.\
На фоні погіршення російсько-турецьких відносин в України з’явився шанс наповнити реальним змістом своє стратегічне партнерство з Туреччиною. Чи зможе і чи готова Україна скористатися цим “вікном можливостей”? Які є точки дотику у Києва та Анкари?

На початку зіходу Марина Воротнюк, запрошений експерт Інституту світової політики, презентувала дискусійну записку “Аудит зовнішньої політики: Україна-Туреччина”.

З коментарями щодо українсько-турецьких відносин та рекомендацій ІСП виступили:
Йонет Д. Тезель, Посол Турецької Республіки в Україні;
Ольга Чубрикова, автор книги “Туреччина, яку ми не знаємо”, директор Протокольного департаменту Міністерства закордонних справ України;
Юсуф Куркчі, завідувач Відділу забезпечення діяльності Уповноваженного Президента України у справах кримськотатарського народу Адміністрації Президента України та ін.
Участь в обговоренні взяли українські та турецькі дипломати, особи, які приймають рішення, та представники експертної та бізнес спільнот.
{13}
{16}
{4}{14}{3}
{5}
{11}
{10}
{6}
{12}
{17}
{18}
{7}
{20}

Раніше ІСП презентував аудит українсько-німецьких та українсько-американських відносин. Публікації доступні за посиланнями:

Україна-Німеччина: Як ситуативне партнерство перетворити на пріоритетне

Аудит зовнішньої політики: Україна-США

Презентація дослідження відбулався у рамках проекту “Ініціатива з розвитку аналітичних центрів України”, за підтримки Посольства Швеції (SIDA), Фонду аналітичних центрів (TTF) та Міжнародного фонду “Відродження”. Дослідження підготовлено за підтримки “Чорноморського фонду для регіональної співпраці” Німецького фонду Маршалла.