Новини

b-00009714-a-00001644
ІСП привіз до Одеси Міжнародну виставку політичної карикатури

13:57 22-7-2015

Інститут світової політики відкрив 22 липня на Соборній площі Одеси Міжнародну виставку політичної карикатури. Проект реалізовується спільно з громадською організацією «Euforion» (Братислава) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.На виставці представлено понад 40 робіт відомих карикатуристів із Чехії (Павел Рейзенауер), Словаччини (Мартін Шутовец), Угорщини (Чаба Варга), Польщі (Анджей Млечко), України (Олег Смаль), Грузії (Гіоргі Гамезардашвілі) та США (Деріл Кейгл).Ціль проекту не спровокувати, зачепити чи образити, навіть незважаючи на те, що політична карикатура здатна викликати сильні емоції. Ця виставка є демонстрацією базових свобод – свободи самовираження та свободи слова; прикладом критичного ставлення до політиків, які були обрані служити, а не правити. Вони несуть відповідальність за свої дії, а тому можуть ставати об’єктом критики з боку ЗМІ та громадського суспільства.
{1}
{2}
{3}
{4}
{5}
Протягом 2015 року Міжнародна виставка політичної карикатури завітає до п’яти обласних центрів України. Першими виставку побачили жителі та гості Києва, а на відкритті навіть побував Президент Словаччини Андрей Кіска. Одеса стала третім містом – після Києва і Дніпропетровська – жителі якого протягом місяця зможуть побачити карикатури на різноманітну тематику від відносин США та Китаю до анексії Криму та економічної кризи в ЄС. Виставка триватиме до 20 серпня.
За минулі два роки Міжнародна виставка політичної карикатури об’їхала 5 країн (Словаччину, Чехію, Польщу, Угорщину та Грузію), та загалом була презентована у 24 містах.