Новини

b-00009400-a-00001618
ІСП відвідав з робочим візитом Прагу

14:50 8-7-2015

Експерти Інституту світової політики 6-8 липня відвідали з робочим візитом столицю Чеської республіки ПрагуУ рамках візиту директорка ІСП Альона Гетьманчук, перший заступник директора Сергій Солодкий та старший аналітик Леонід Літра взяли участь у дискусії щодо ситуації в Україні, організованій у Міністерстві закордонних справ Чехії. Їхніми співрозмовниками стали представники чеського уряду та ключових аналітичних центрів країни. \
{1}
7 липня експерти Інституту світової політики та політичний секретар МЗС Чехії Петра Друлака відкрили у Чеському центрі виставку політичної карикатури, присвячену процесу європейської інтеграції України. Виставка робіт відомих українських карикатуристів триватиме до 21 серпня.
{2}
Фото: Анна Плеслова
На двадцяти карикатурах, розроблених у 2013 році на замовлення ІСП, зображено низку важливих сфер, які потребують реформування. Кожна карикатура складається з двох частин: на першій зображена ситуація у різних областях станом на 2013 рік, а на другій – майбутнє, якого Україна прагне досягти у результати європейської інтеграції.
“Ми раді визнати, що через рік після Революції гідності деякі з представлених карикатур втратили свою актуальність. Наприклад, сьогодні українці пишаються своєю новою поліцією, яка з’явилася на вулицях Києва”, – сказала Альона Гетьманчук, директорка ІСП, відкриваючи виставку у Празі.
{3}
{4}

{7}
Представлені у Празі карикатури є лише частиною більш широкої колекції карикатур (загалом понад 50 робіт), присвячених темі євроінтеграції України. Це вперше вони виставляються за межами України. Два роки тому команда ІСП об’їхала з цими карикатурами понад 20 міст у тринадцяти регіонах України.
Головна мета проекту полягала у тому, щоб нагадати українським політикам, яку державу вони обіцяли побудувати, а також нагадати українським громадянам, яку країну вони повинні вимагати від влади. ІСП не ідеалізує Європейський Союз, усвідомлюючи всі недоліки і проблеми європейського проекту, разом з тим у ЄС є чимало позитивних практик, які українці могли б використати.

Візит відбувся на запрошення політичного секретаря МЗС Чехії Петра Друлака, за підтримки Посольства Чеської республіки в Україні.