Новини

b-00009278-a-00001594
Міжнародна виставка політичної карикатури у Дніпропетровську

18:27 30-6-2015

Інститут світової політики відкрив Міжнародну виставку політичної карикатури 1 липня на площі Героїв Майдану у ДніпропетровськуПроект реалізовується Інститутом світової політики та громадською організацією «Euforion» (Словаччина) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду.\
На виставці представлені близько 40 робіт відомих карикатуристів із Чехії (Павел Рейзенауер), Словаччини (Мартін Шутовец), Угорщини (Чаба Варга), Польщі (Анджей Млечко), України (Олег Смаль), Грузії (Гіоргі Гамезардашвілі) та США (Деріл Кейгл).

Протягом 2015 року Міжнародна виставка політичної карикатури завітає до п’яти найбільших міст України. Першими виставку побачили жителі та гості Києва, а на відкритті навіть побував Президент Словаччини Андрей Кіска. Дніпропетровськ стане другим містом, жителі якого протягом кількох тижнів зможуть ознайомитися з роботами майстрів політичної карикатури (виставка триватиме до 20 липня).
{1}
{3}
{5}
{6}
{7}
{8}
Місія проекту не спровокувати, зачепити чи образити, навіть незважаючи на те, що політична карикатура здатна викликати сильні емоції. Ця виставка є демонстрацією однією з базових свобод – свободи самовираження, прикладом критичного ставлення до політиків, які були обрані служити, а не правити. Вони несуть відповідальність за свої дії, а тому можуть ставати об’єктом критики з боку ЗМІ та громадського суспільства.

За минулі два роки Міжнародна виставка політичної карикатури об’їхала 5 країн – Словаччину, Чехію, Польщу, Угорщину та Грузію.