Новини

b-00000209-a-00000137
ІСП та МЦПД оприлюднили зовнішньополітичні рекомендації новому президентові

19:52 4-3-2010

Інститут світової політики (ІСП) та Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) 3 березня оприлюднили спільну публікацію «Нова зовнішня політика України: погляд експертів», в якій містяться зовнішньополітичні рекомендації для нового президента.Презентували документ директор ІСП Альона Гетьманчук, директор МЦПД Ольга Шумило, а також експерти, які брали участь в розробці документа. Наступного тижня ІСП та МЦПД мають намір передати рекомендації новому президенту, міністру закордонних справ України, ключовим українським політикам, а також закордонним дипломатичним місіям. \
Підготовка рекомендацій новому президенту тривала чотири місяці. До процесу було залучено 15 провідних українських аналітиків з питань зовнішньої політики. Була також проведена низка консультацій з представниками МЗС, зовнішньополітичними радниками ключових кандидатів у президенти, незалежними експертами.

У процесі підготовки рекомендацій були також проведені чотири відео конференції з регіональними елітами (Харків, Дніпропетровськ, Одеса та Львів) та круглий стіл у Києві.

«Готуючи зовнішньополітичні рекомендації, ми не відштовхувалися від імені нового президента. Експерти, котрі працювали над цим проектом, виходили з власного розуміння національних інтересів України», – відзначила під час прес-конференції директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.

Кропітка спільна робота ІСП та МЦПД втілилася в публікацію, розміром 152 сторінки. Найближчим часом електронна версія «Нової зовнішньої політики України» з`явиться на сайтах Інституту світової політики та Міжнародного центру перспективних досліджень.

Завантажити PDF-версію книги.

{1}

{2}

{3}

{4}

{5}