Новини

b-00003112-a-00000639
Дослідження ІСП вивчають американські студенти

11:49 8-1-2013

Дослідження Інституту світової політики «Як позбутися пострадянськості?» включено до навчальної програми Хартвікського коледжу (США).Про це ІСП повідомила доктор Емі Форстер Ротбарт, помічник професора департаменту політології Хартвікського коледжу.\
Інститут світової політики здійснив масштабний проект «Як позбутися пострадянськості?» у співпраці з Грузинською фундацією стратегічних і міжнародних студій (Грузія) та Інститутом розвитку і соціальний ініціатив Viitorul за підтримки Чорноморського трасту регіональної співпраці Фонду Маршалла.

Мета дослідження – викорінити негативні явища в політиці та суспільстві, властиві пострадянськоському періоду розвитку. Під пострадянськістю мається на увазі форма соціально-політичної мутації, коли старі радянські цінності і моделі поведінки комбінуються з західними еквівалентами.

Проект складається із трьох частин, в яких досліджується феномен пострадянськості в Україні, Республіці Молдова та Грузії. Вибір мотивований не лише приналежністю цих країн до колишнього Радянського Союзу, але і офіційно задекларованими намірами трьох держав інтегруватися до Європейського Союзу. У рамках проекту Інститут світової політики визначив атрибути пострадянськості у політиці та соціумі.

Із текстом дослідження можна ознайомитися тут