Новини

b-00039148-a-00001844
ІCП представив свої рекомендації щодо пришвидшення процесу реформ в Україні у Брюсселі

12:47 1-12-2015

Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП,презентував дослідження ІСП “Як ЄС міг би пришвидшити реформи в Україні?” на конференції “Другий фронт України реформи: стан та перспективи реалізації» у Брюсселі, 30 листопада 2015 року.Дискусія щодо стану реалізації реформ в Україні була організована Офісом зв’язку українських аналітичних центрів в Брюсселі у співпраці з Інститутом відкритого суспільства, за підтримки Фонду аналітичних центрів, Міжнародного фонду Відродження та Шведського Агенства з Міжнародного Розвитку SIDA.\
Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП, розповів про основні висновки дослідження ІСП “Як ЄС міг би пришвидшити реформи в Україні “.

{1}
Фото: Марії Золкіної
Під час дискусії, українські та європейські експерти, обговорили широке коло питань, зокрема: Який прогрес був досягнутий у процесі реалізації реформ? Чи достатньо зусиль для цього докладає український уряд? Чи є належна підтримка з боку міжнародного співтовариства? Який вплив мають нещодавні місцеві вибори на ситуацію в країні, зокрема, на територіях, постраждалих від конфлікту?

26 листопада у Києві ІСП презентував дослідження щодо підтримки Євросоюзом реформ в Україні.

Завантажити повний текст публікації можна тут.

Ця записка э дискусійним матеріалом, тому ми запрошуємо українських та міжнародних експертів, висловлювати свої зауваження та коментарі. Остаточний варіант аналітичної записки буде опублікований пізніше.

Дослідження було проведено в рамках проекту Інституту світової політики “Нова європейська політика: заповнення прогалин в інформації”.

Проект реалізовується за підтримки проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізовується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). ІСП також висловлює вдячність Міжнародному фонду Відродження, Фонду аналітичних центрів та Посольству Швеції (SIDA).