Новини

b-00000344-a-00000173
Інститут світової політики оголосив переможців конкурсу «Чому Україна має бути в ЄС»

15:15 29-4-2010

29 квітня 2010 року, в офісі Інституту світової політики в Києві було оголошено результати конкурсу «Чому Україна має бути в ЄС?».Результати конкурсу оголосили двоє із членів журі конкурсу: екс-співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен та директор Інституту світової політики Альони Гетьманчук. Конкурс студентських робіт Інституту світової політики відбувався з січня 2010 року. Конкурсанти з усієї України надіслали до журі конкурсу свої роботи, які складалися з текстів уявного виступу конкурсанта перед Радою ЄС, в якому були б відображені аргументу на користь членства України в ЄС.

Переможцями конкурсу стали Юрій Меденцій з Ужгородського національного університету, Марина Ярошевич з Київського гуманітарного університету і Сергій Шевченко з Тернопільського національного педагогічного університету.
«Громадянам України і країн ЄС є багато чому вчитися одним в одного, і цей конкурс – прекрасна нагода для налагодження дружнього діалогу і знаходження нових ідей для подальшого зближення,» – наголосила Ханне Северинсен у своєму виступі.

«Ми обов’язково зробимо все, щоб виступи конкурсантів на питання «Чому Україна має бути в ЄС?» були донесені до найвищого політичного керівництва Європейського Союзу,» – зауважила в свою чергу Альона Гетьманчук.

Трьом переможцям конкурсу буде надана можливість відвідати політичну столицю ЄС, Брюсель.

До складку журі, яке відібрало три найкращі роботи входили: заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісєєв, екс-співдоповідач ПАРЄ по Україні Ханне Северінсен, голова наглядової ради Інституту світової політики Віктор Шлінчак, директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук.