Новини

o-00030810-a-00001820
ІСП провів робочий візит для делегації з ЄС та США

12:29 16-11-2015

Німецький фонд Маршалла США у партнерстві з Інститутом світової політики організував робочий візит до України 13 європейських та американських лідерів думок – провідних експертів, журналістів, представників міжнародних організацій та іноземних зовнішньополітичних відомств.Ця робоча поїздка відбулася у рамках зусиль Німецького фонду Маршалла щодо розробки спільного бачення та стратегії розвитку для країн Чорноморського регіону. Протягом 8-13 листопада делегація високого рівня з ЄС та США мала низку зустрічей спершу у Молдові (Кишинів та Тирасполь), а згодом в Україні (Одеса та Київ). \
Учасники делегації зустрілися з ключовими посадовцями, дипломатами, представниками громадянського суспільства для того, щоб дізнатися з перших вуст про політичний, економічний та соціальний розвиток обох країн.

Серед членів делегації були: Аліна Інає, директор Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів, Румунія, Томас Меліа, виконавчий директор Democracy International, Джексон Діл, заступник редактора, The Washington Post, Урсула Палаш, старший радник відділу стратегічного планування Європейської служби зовнішніх дій, Рейнхард Весер,. редактор Frankfurter Allgemeine Zeitung, Павел Пєтжак, директор з аналізу в Офісі президента Польщі, Ілзе Мілта, відносини з Росією та Україною НАТО, Юрій Астон,. заступник голови Task-Force Ukraine МЗС Німеччини, Тім Джуда, журналіст, The Economist, Великобританія, Рос Макларен, координатор програм, Програма з Центральної та Східної Європи й Росії, Фонд Чарльза Стюарта Мотта, США, Мірія Петерсон, регіональний директор зі Східної Європи, Шведська агенція з міжнародного розвитку, та ін.

Українська частина робочого візиту розпочалась в Одесі, де учасники делегації зустрілися з місцевими представниками обласної державної адміністрації та обласної виборчої комісії.
{1}
Зустріч з Ольгою Горжеєвою, головою Одеської обласної виборчої комісії.
{2}
На робочому сніданку учасники делегації зустрілися з місцевими екпертами та журналістами. Сергій Дібров, журналіст, Павло Колотвін, Інститут політичної інформації та Євген Попов, представник Фонду Сороса в Одесі

{4}
Зустріч із заступником голови Одеської ОДА Марією Гайдар. Відвідини Центру надання адміністративних послуг
{5}
Робоча вечеря з головою Одеської ОДА Міхеїлом Саакашвілі та головою Одеської митної служби Юлією Марушевською.
{20}
Робочий сніданок з послом США Джеффрі Пайєттом, послом ОБСЄ Ертурулом Апаканом, послом Німеччини д-ром Крістофом Вайлем та заступником посла ЄС Томасом Фрелесеном.
{19}
Зустріч з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником.
{11}
Розмова з Ігорем Жовквою, керівником Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації Президента України

{7}
Європейські та американські експерти обговорили українські події з оглядачами провідних вітчизняних видань.
На фото: Віктор Шлінчак, керівник інформаційно-аналітичного агентства “Главком”, Олексій Мацука, ведучий програми «Донбас-реалії» на “Радіо Свобода”, Тетяна Силіна, оглядач відділу міжнародної політики “Дзеркало тижня”, та Тетяна Ніколаєнко, головний редактор INSIDER.
{6}
{8}
Про реформи в Україні учасникам делегації детально розповіли представники Реанімаційного пакету реформ Артем Миргородський, Дарія Каленюк та Вадим Міський.
{14}
Розмова з директором Pact в Україні Роландом Ковачем.
{10}
Зустріч з Енді Хундером, головою Американської торгової палати, та Василем Тофаном, партнером Horizon Capital.
{12}
Зустріч з народними депутатами Іванною Климпуш-Цинцадзе, Іриною Геращенко, Остапом Семераком та Марією Іоновою
{15}
Про проблеми кримських татар в Криму учасники візиту дізналися безпосередньо від Рефата Чубарова, народного депутата, лідера Меджлісу кримськотатарського народу. «Може, зробимо фото усі разом? Цього разу в Києві, а наступного — в Бахчисараї», — наостанок пролунала оптимістична пропозиція від Чубарова.
{16}
Олександр Литвиненко, заступник Секретаря РНБО
{17}
Зустріч делегації з Міністром фінансів України Наталією Яресько.
{18}
Насичений триденний марафон делегації з ЄС і США закінчився зустріччю з Міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавичусом та розмовою о 6-тій вечора з прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком.