Новини

b-00004077-a-00000811
Стратегічний дискусійний клуб: «Роль України у вирішенні затяжних конфліктів»

15:37 12-6-2013

Інститут світової політики провів четверте засідання Стратегічного дискусійного клубу.У дискусії взяли участь Спецпредставник голови ОБСЄ з питань заморожених конфліктів Андрій Дещиця, народний депутат України Борис Тарасюк, заступник директора програми Росії та Євразії Фонду Карнегі Метью Рожанскі (США), старший аналітик Jamestown Foundation Владімір Сокор (Німеччина).{1}

Так пан Дещиця зазначив, що вирішення конфліктів – один із пріоритетних напрямків під час головування України в ОБСЄ. Спецпредставник повідомив, що «фактично щотижня зустрічається з представниками сторін конфліктів».
{3}
Андрій Дещиця, Спецпредставник голови ОБСЄ з питань заморожених конфліктів
Дещиця також надав оцінку переговорам з врегулювання придністровського конфлікту і зазначив, що сторони можуть домовлятися. Прикладом цього є є протокольне рішення про демонтаж канатної дороги через річку Дністер, підписану в рамках переговорів у форматі «5 +2» 24 травня.
{4}
Борис Тарасюк, міністр закордонних справ України (1998-2000; 2005-2007), народний депутат України
{5}
Метью Рожанські, заступник директора програми Росії та Євразії Фонду Карнегі, США
{6}
Леонід Літра, старший аналітик ІСП

Колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк наголосив на ролі Москви у вирішення затяжних конфліктів на пострадянському, зазначивши, що без “волі Росії не варто очікувати їхнього вирішеня”.
{8}
Владімір Сокор, старший аналітик, Jamestown Foundation, Washington
«Стратегічний дискусійний клуб» має на меті створення можливостей для проведення змістовних регулярних публічних дискусій зі стратегічних питань національної безпеки України. Засідання Стратегічного дискусійного клубу проводяться кожні два місяці за ініціативи Інституту світової політики і присвячені окремим проблемам національної безпеки.

Захід відбувся за підтримки Офісу зв’язку НАТО в Україні та уряду Королівства Норвегії.

{9}
Сергій Солодкий, перший заступник директора ІСП
{10}
Ігор Семиволос, директор Центру близькосхідних досліджень “Амес”
{11}
Корнел Чуря, старший аналітик Інституту розвитку та соціальних ініціатив “Viitorul”, Республіка Молдова
{2}

12.06.2013рік.