Новини

b-00035578-a-00001834
Українські та молдовські експерти обговорили в Кишиневі питання національних меншин

14:50 25-11-2015

Інститут європейської політики та реформ (Молдова) у партнерстві з Інститутом світової політики організували круглий стіл “Меншини та створення інклюзивного суспільства: Молдова, Україна та міжнародний досвід” у Кишиневі, 23-24 листопада.У перший день, 23 листопада, обговорення велось у форматі робочого семінару, під час якого українські та молдовські експерти з’ясували ситуацію з інтеграцією національних меншин до суспільного та політичного життя обох країн. Українську сторону представляли Наталія Беліцер,експерт Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, Юлія Тищенко,керівник програм розвитку громадянського суспільства Українського незалежного центру політичних досліджень, Юлія Сербіна,експерт Української миротворчої школи, Олена Захарова,директор з аналітичної роботи та зовнішніх зв’язків МЦПД, Леонід Літра, старший аналітик ІСП, та Дарія Гайдай, аналітик ІСП.{5}
{6}
У другий день, 24 листопада, питання національних меншин стало предметом обговорення масштабного круглого столу, учасниками якого стали понад 60 експертів, дипломатів, представників уряду та журналістів. З вітальними промовами виступили Піркка Тапіола , голова делегації Європейського Союзу в Молдові, Ульріке Кнотц , Посол Німеччини в Молдові, Міхаель Сканлан, голова Місії ОБСЄ в Молдові, та Леонід Літра, старший аналітик Інституту світової політики.

Нагадаємо, перший круглий стіл щодо питань захисту та інтеграції національних меншин у Молдові та Україні відбувся 26 – 27 серпня цього року у Києві.
{2}
{1}
{4}

Проект реалізовується за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.