Новини

b-00002041-a-00000484
В Інституті світової політики відбулася відеоконференція з Давідом Бакрадзе

16:00 6-12-2011

Інститут світової політики провів відеоконференцію з головою парламенту Грузії Давідом БакрадзеТема заходу: “Виклики перед Україною та Грузією напередодні парламентських виборів-2012: реформа виборчого законодавства та участь опозиції.”Модерувала телеміст Катерина Зарембо, заступник директора Інституту світової політики. Під час відеоконференції пану спікеру було задано певний ряд питань. Зокрема, відповідаючи на питання про повторний арешт екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко пан Бакрадзе зауважив, що жоден внутрішньополітичний процес в Україні не повинен ускладнювати її європейську інтеграцію.

«Для нас дуже важливо, щоб жоден процес, який відбувається в Україні, не відштовхував або не ускладнював європейську інтеграцію України, – підкреслив чиновник. – Україна – це визначальна країна для всієї східної Європи, для всього чорноморського регіону. Якщо Україна буде частиною Євросоюзу, це означає, що і для нас це найкращий розвиток».

Також голова парламенту наголосив, що Грузії не потрібен План дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО, оскільки вона і так має достатньо умов для вступу до Північноатлантичного альянсу.

«Рішення Бухарестського саміту про те, що Грузія стане членом НАТО, політична рамка відносин Грузія-НАТО Комісія Грузія-НАТО і практичний елемент – Річний національний план Грузія-НАТО – цих трьох механізмів буде достатньо для вступу Грузії в НАТО навіть без ПДЧ », – вважає пан Бакрадзе.

Також спікер грузинського парламенту послався на комюніке НАТО від 8 грудня 2011 року, в якому Грузія згадується разом з країнами-кандидатами на членство в НАТО Боснією і Герцеговиною, Македонією і Чорногорією. «Грузія – єдина країна з ряду згаданих держав, у якої немає ПДЧ. Той факт, що нас поставили на один і той же рівень, є для мене індикатором, що для Грузії ПДЧ може не знадобитися », – резюмував спікер.
{10}
Катерина Зарембо, заступник директора ІСП
{3}
Галина Каплюк, “ГЛАВКОМ”
{4} Оксана Тороп, “INTERFAX”
{8}
{12}
Мануель Вундерліх, стажер ІСП, Німеччина
{2}
Джозеф Крінок, політичний відділ посольства США
{5}
Юрій Корольчук, заступник директора Інституту енергетичних досліджень
{7}
Ганна Шелест, Національний інститут стратегічних досліджень
{6}
Наталія Кондратьєва, “ГЛАВРЕД”
{11}
Фото Наталії Сагалатої