Новини

b-00003441-a-00000701
ІСП отримав лист-подяку від Президента Європейського парламенту

16:31 28-2-2013

На ім’я директора Інституту світової політики Альони Гетьманчук надійшов лист від Мартіна Шульца, президента Європарламенту, де він висловив свою підтримку Декларації українського громадянського суспільства про підписання Угоди про Асоціацію. Також копія листа була надіслана науковому директору Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександрові Сушко та заступнику генерального директора Центра Разумкова Валерію Чалому.Мартін Шульц привітав зусилля Інституту світової політики та українського громадянського суспільства у просуванні Європейського вибору України і бажанні відігравати активну роль у впровадженні Угоди по асоціацію, яка, на думку Президента, може стати визначальною у модернізації України.
Також Президент наголосив, що Європейський парламент завжди впевнено сприяв укладанню та набуттю чинності Угоди. Мартін Шульц підкреслив, що хоча українська влада є відповідальною за рішучі дії у проведення реформ і виконанні вимог необхідних для підписання УА, але Європарламент не буде займати вичікувальну позицію, а, навпаки, долучиться до конструктивного співробітництва з українськими парламентарями і громадянським суспільством для просування процесу реформ.

З текстом листа англійською та українським перекладом можна ознайомитись

тут

Нагадаємо, що 7-го грудня в Інституті світової політики була оприлюднена декларація з закликом до керівництва ЄС підписати Угоду про асоціацію в 2013 році. Декларацію підписали більш ніж 50 експертів.

З текстом можна ознайомитись:

тут