Новини

b-00007138-a-00001268
ІСП ознайомився з досвідом аналітичних центрів Сербії та Боснії

13:40 15-10-2014

Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук разом з представниками інших українських аналітичних центрів відвідала з навчальним візитом неурядові громадські організації Сербії та Боснії і Герцеговини.Протягом кількох днів група з України ознайомилася з роботою майже десятка найвпливовіших аналітичних центрів Сербії та Боснії, зокрема National Alliance for Local Economic Development, European Policy Centre, Grupa 484 (та European Movement у Белграді; Center for Social Research, Initiative for Better and Humane Inclusion, Centre for Security Studies у Сараєво. \
Особливий інтерес в українських експертів викликали методи успішного управління аналітичними центрами та напрацювання їхніх сербських та боснійських колег у сфері європейської інтеграції. Тому значну увагу на числених зустрічах, які протягом кількох днів відвідали українські експерти, було приділено досвіду співпраці цих країн з європейськими інституціями та впровадження реформ, необхідних для наближення до стандартів ЄС. У 2014 році Сербія отримала офіційний статус країни-кандидата на членство в ЄС, а Боснія та Герцеговина, яка є асоційованим членом ЄС, все ще виборює цей статус.
{5}
{1}
Поїздка відбулася у рамках ініціативи Міжнародного Фонду “Відродження” з розвитку аналітичних центрів, що реалізується у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) та за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA).