Новини

b-00005560-a-00001012
ІСП розпочав проект «Нова європейська політика»

16:38 14-3-2014

Інститут світової політики розпочав проект «Нова європейська політика». Мета проекту: роз’яснення українцям ключових переваг європейської інтеграції України.У рамках проекту заплановано проведення ряду публічних дискусій у Києві, Дніпропетровську, Одесі та Донецьку. Місцеві експерти, громадські діячі, представники органів місцевої влади отримають змогу обговорити з провідними київськими експертами та послами країн-членів ЄС головні виклики для євроінтеграції України, зокрема боротьбу з корупцією, реформування судової системи, правоохоронних органів та прокуратури. \
Проект розпочався з дискусії у Києві на тему: «Вікно можливостей: що очікує ЄС від України та Україна від ЄС?», яка відбулася 12-го березня за участі послів країн-членів ЄС, провідних українські експертів та дипломатів.

Під час заходу ІСП презентував аналітичну записку “Заклик до ЄС — час вступати в гру. Очікування України від Європейського Союзу”. З повним текстом аналітичної записки українською та англійською мовами можна ознайомитись тут.

18 березня аналогічна публічна дискусія відбудеться у у Дніпропетровську, 3 квітня – в Одесі, 16 квітня – в Донецьку. А в травні, напередодні президентських виборів, ІСП проведе у Києві заключну підсумкову дискусію.

Проект “Нова європейська політика” здійснюється за підтримки проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Pact. Партнерами ІСП виступають Центр політико-правових реформ, представництво Transparency International в Україні та Центр протидії корупції.