Новини

b-00000753-a-00000275
В ІСП відбувся медіа-клуб за участі Флемінга Хансена

16:58 15-11-2010

Під час заходу дослідник розповів про «психотерапію Путіна» та кризу ідентичності Росії15 листопада 2010 року в Інституті світової політики відбулося засідання медіа-клубу за участі директора досліджень Данського безпекового коледжу (Royal Danish Defense College) доктора Флемінга Хансена. Під час заходу доктор Хансен зробив презентацію свого дослідження «Росія та пошуки онтологічної безпеки».\
{1}

На думку пана Хансена, саме через страх за власну онтологічну безпеку – безпеку власного «я», власної ідентичності – Росія протиставляє себе Заходу і підтримує антагонізм із ним. «Росія не може дозволити собі мати подібну до західної політичну систему, – вважає дослідник. – Саме тому російські еліти ввели в суспільний дискурс поняття суверенної демократії, соборності та духовності – на противагу демократії західного типу, індивідуалізму та культури споживання». Таку поведінку еліт до російського населення вчений називає «психотерапією Путіна».

{2}

Доктор Хансен переконаний, що задля припинення антагонізму Захід має робити кроки назустріч Росії та сприяти зміцненню взаємної довіри.
15 листопада, 2010 року