Новини

o-00070242-a-00001980
Експерти з Франції та Греції розповіли про те, як Україні не втратити інтерес ЄС

12:52 18-3-2016

16-17 березня Інститут світової політики організував робочий візит експертів з Франції та Греції до Києва, які розповіли українським лідерам думок про сприйняття України та особливості ведення інформаційної роботи в країнах-членах ЄС.До України прибули: \
Марі Мендрас, cтарший науковий працівник Трансатлантичної академії (Вашингтон, США); професор Паризької школи міжнародних відносин

Янніс Каррас, доцент кафедри історії Фрайбурзького університету, лектор Міжнародного грецького університету в Салоніках

Європейські експерти зустрілися з українськими посадовцями, експертами, журналістами та громадськими активістами.

{2}
{3}
Зустріч із представниками МФ «Відродження»: Тарасом Качкою, заступником виконавчого директора, Дмитром Шульгою, директором Європейської програмної ініціативи, та Ольгою Квашук, координатором проектів Європейської програмної ініціативи.

{6}
В Адміністрації Президента відбулася зустріч з Ігорем Жовквою, керівником Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції.
{7}
Зустріч із громадськими активістами, які надають допомогу переміщеним та постраждалим особам з Криму та Донбасу.
{8}
Зустріч із Олександром Литвиненком, заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

{9}
Зустріч із представниками Реанімаційного пакету реформ Тарасом Шевченком, Оленою Галушко та Вадимом Міським.

Під час свого дводенного насиченого візиту Марі Мендрас і Янніс Каррас також зустрілися з Тетяною Поповою, заступницею Міністра інформаційної політики, Дмитром Кулебою, Послом з особливих доручень МЗС України, Веронікою Мовчан, керівником Центру економічних досліджень, а також журналістами Сергієм Сидоренком, головним редактором «Європейської правди», та Тетяною Огарковою, телеведучою «hromadske.tv», та Миколою Сіруком, керівником міжнародного відділу газети «День».

16 березня Інститут світової політики організував за участі Мендрас і Карраса Медіа клуб на тему “Європейська єдність і Україна. Погляд з Франції та Греції”.
{1}

У лютому відбувся перший робочий візит експертів з Німеччини та Іспанії.

Візит відбувся в рамках проекту “Робочий візит закордонних експертів до Києва з метою розвіювання міфів про Україну в Євросоюзі”. Ініціатива здійснюється у рамках проекту «Ініціативи з розвитку українських аналітичних центрів» Міжнародного фонду «Відродження» (IRF) у співпраці з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF), за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні (SIDA).