Новини

b-00003735-a-00000775
Інститут світової політики презентував «Вуличий євроуніверситет» на Михайлівській площi. Фоторепортаж

23:17 17-5-2013

Інститут світової політики радий повідомити, що «Вуличний євроуніверситет» все-таки відбувся в День Європи! І всі карикатури – навіть ті, які намагалися заборонити київські чиновники – були продемонстровані!Захід відбувся сьогодні на Михайлівській площі. До вашої уваги фоторепортаж з місця проведення виставки.\
Захід відбувся в рамках проекту “М’яка сила України в Євросоюзі”, який виконується за підтримки проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що реалізується Pact в Україні та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Проект «Вуличних євроуніверситеті» був також підтриманий Global Reporting та Swedish Institute.
{1}
{2}
{19}
{13}
{4}
{5}
{6}
{18}
{7}
{8}
{9}
{10}
{11}
{20}
{12}
{3}
{14}
{15}
{16}
{17}

«Вуличний євроуніверситет» – метафорична назва публічних заходів, під час яких лідери громадської думки, експерти з відповідної теми мають змогу напряму спілкуватися з пересічними громадянами. У рамках «Вуличного євроуніверситету» відбудеться виставка карикатур, які охоплюють найбільш значущі проблеми європеїзації. Вони зображують дві реальності в понад двадцяти сферах соціального, економічного, політичного життя в Україні та ЄС.

Нагадаємо, чиновники КМДА вимагали зняти частину карикатур – зокрема, про корупцію в Україні, про нечесні суди, про політику як бізнес. У цілому під цензуру підпало 9 тем – а це 13 карикатур (фактично третина усіх підготовлених робіт).