Новини

b-00000200-a-00000135
Інститут світової політики презентував «Євроатлантичну колекцію» одягу

13:58 26-2-2010

Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук та дизайнер Олена Даць під час прес-конференції представили «Євроатлантичну колекції» одягу. Її показ відбудеться в рамках Українського тижня моди 12 березня.«У мене ця ідея виникла давно, коли я прогулювалася столицею однієї з країн-членів НАТО. Я дивувалася, наскільки там все мирно, благополучно та спокійно, і наскільки викривлене сприйняття стосовно Євроатлантики в нашій країні. Переважна більшість українців сприймає НАТО як щось, пов’язане з агресією. У нас існує дуже багато міфів, стосовно євроатлантичної інтеграції. Колекція, яку Інститут світової політики замовив Олені Даць, покликана показати іншу, світлу сторону НАТО», – розповіла про ідею «Євроатлантичної колекції» Альона Гетьманчук. \
Дизайнер зізналася, що й сама виношувала подібну ідею: «Коли мені запропонували взяти участь в цьому проекті, я не вагалася ні секунди. Мені дуже важливо, щоб Україну та українських дизайнерів сприймали в світі, як розумну націю. Я хочу показати через свої сукні та костюми, що люди в Україні зацікавлені в тісних стосунках з розвиненими країнами Заходу. Заради цього я замовила тканини з Італії, Німеччини, Франції. Провідні кольори колекції – синій та білий, як і кольори прапору НАТО. Не буде жодних натяків на агресію, не буде речей в стилі мілітарі. Звичайно, я додала до європейських трендових силуетів українські символи».

До «Євроатлантичної колекції» входить 30 одиниць одягу: вечірні та повсякденні сукні, верхній одяг та ділові костюми, прикрашені варіаціями на тему емблеми НАТО.

На подіумі Українського тижня моди «Євроатлантична колекція» не припинить свого існування. У квітні відбудеться благодійний аукціон, лотами якого стануть десять ексклюзивних суконь з колекції. За кошти, виручені з торгів, Інститут світової політики організує поїздку студентських лідерів до штаб-квартири НАТО в Брюсселі.

Також Євроатлантична колекція стане основою для нової лінії одягу Олени Даць. Одяг українського дизайнера буде продаватися в бутіках та торговельних центрах Франції, Італії та Німеччини. «Мої речі зможуть собі дозволити навіть студентки, – запевнила Олена Даць. – Будуть і солідні костюми, які личитимуть діловим леді».

Фото: Станіслав Груздєв

{3}

{2}

{4}

{5}