Новини

b-00001076-a-00000322
ІСП провів відеоконференцію з Центром Карнегі

19:00 14-2-2011

Інститут світової політики провів відеоконференцію «Стратегічне партнерство Україна-США: визначення проблем та шляхи їх вирішення» з Міжнародним Фондом Карнегі за мир (Вашингтон).Захід відбувся в рамках однойменної дводенної конференції Фонду Карнегі у Вашингтоні, де зібралися американські та українські політики, експерти, громадські діячі. {1}
{2}

Учасники обговорили сучасну ситуацію в Україні, зокрема проблеми економічних реформ та демократичного розвитку. Значна увага була приділена питанням свободи слова в Україні, законодавчим змінам та посиленню політичного тиску на медіа. Доповідачі не оминули увагою виклики, які стоять перед громадянським суспільством України, зосередившись на механізмах співпраці громадських організацій з державними інститутами.
{3}
{6}
{4}
Панельні обговорення були також присвячені сучасному стану і перспективам українсько-американських відносин, а саме питанням економічного, політичного та гуманітарного співробітництва. Окрім того були висловлені міркування щодо європейської інтеграції України.
{7}
{9}
{10}
У Київській студії участь у дискусії взяли народні депутати, експерти, дипломати, серед яких Михайло Погребинський, Володимир Ар’єв, Ксенія Ляпіна, Юрій Павленко, Андрій Шкіль, Ігор Гужва, Олексій Гарань, Олександр Литвиненко.
{5}

До дискусії також долучилися Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот, заступник Посла США Ерік Шульц, представники інших іноземних дипломатичних місій в Україні.
{11}
{8}
Відеоконференція відбулася напередодні Третього засідання українсько-американської Комісії зі стратегічного партнерства, яка запланована на 15 лютого та проходитиме на рівні Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Хілларі Клінтон.

Фото Станіслава Груздєва