Новини

b-00006760-a-00001236
ІСП створює “мережу євроатлантистів”

20:08 9-9-2014

9 вересня Інститут світової політики за підтримки Центру інформації та документації НАТО організував неформальну зустріч учасників програм НАТО.Захід відбувся у рамках проекту «Партнерство має значення» з метою створення мережі лідерів громадської думки, які спеціалізуються на євроатлантичній проблематиці.
Для участі у зустрічі до Києва приїхали експерти-євроатлантисти з різних міст України: Полтави, Вінниці, Чернівців, Харкова, Івано-Франківська, Сум, Лубнів та інших. Разом із своїми молодшими колегами із Громадської Ліги Україна-НАТО вони обговорили, як збільшити підтримку НАТО серед українців, та поділилися своїми ідеями щодо можливостей розширення сфер співпраці між Україною і Північноатлантичним альянсом. Ключовими спікерами зустрічі стали заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко та канадський експерт із міжнародної безпеки Лада Рослицька.
{11}
{13}
Заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко та директор ІСП Альона Гетьманчук
Тон дискусії задала директор ІСП Альона Гетьманчук, яка підкреслила, що «Україна сьогодні не достатньо чітко формулює, чого вона хоче від міжнародної спільноти, і що це змінить». Разом з тим, вона наголосила, що питання безпеки – це те, що має сьогодні об’єднувати українців.
{3}
{6}
{9}
Канадський експерт із міжнародної безпеки Лада Рослицька
{1}
{12}
{7}
{5}
{4}
{10}
{8}
Ціллю проекту «Партнерство має значення», який відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, є заохочення громадського обговорення можливих форматів партнерства України та НАТО.