Новини

b-00007616-a-00001348
Директор ІСП зустрілась з екс-президентом Латвії Вайрою Віке-Фрейбергою

11:20 23-12-2014

Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук зустрілася з президентом Латвії (1999-2007) Вайрою Віке-Фрейбергою.З 1 січня 2015 року Латвійська Республіка розпочинає головування в Раді Європейського Союзу, у зв’язку з цим Альона Гетьманчук поінформувала Вайру Віке-Фрейбергу про очікування України від ЄС загалом і Латвії зокрема.\
{1}
Крім того, Вайра Віке-Фрейберга очолює Мадридський клуб, членами якого є більш як 90 колишніх глав держав та урядів, що за часів свого перебування у владі провадили демократичні реформи. Тому за її посередництва можна донести важливі для України меседжі до лідерів громадської думки зі всього світу.
{2}
Також участь у зустрічі взяли: експерт Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Наталя Беліцер, головний редактор Kyiv Post Браян Боннер, Посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе і заступник Посла Латвії в Україні Лігіта Давидова.
Вайра Віке-Фрейберга є давнім другом ІСП та неодноразово брала участь у різних публічних заходах Інституту. А у вересні 2010 року ІСП організував візит пані Віке-Фрейберги до Києва, під час якого вона зустрілася з українськими високопосадовцями та провідними експертами. Фоторепортаж можна переглянути тут.