Новини

b-00003401-a-00000699
ІСП нагородив представника України при ЄС

15:11 26-2-2013

Керівництво Інституту світової політики нагородило Представника України при ЄС Костянтина Єлісєєва дипломом найбільш ефективного українського посла за кордоном.У церемонії нагородження, яка відбулася в Брюсселі в Представництві України при ЄС, взяли участь голова Наглядової Ради ІСП Віктор Шлінчак, директор ІСП Альона Гетьманчук, перший заступник директора ІСП Сергій Солодкий.\
Нагадаємо, що 20-го лютого ІСП презентував щорічний рейтинг “Топ-10 іноземних послів в Україні” та “Топ-10 українських послів за кордоном”.

Переможці цьогорічного рейтингу нинішні дипломатичні вартові діалогу Україна-ЄС: представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв та голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські. Що ж, сподіваємось, що розвиток відносин Україна-ЄС у 2013 році дозволять послам-переможцям виправдати наданий їм українськими експертами та журналістами кредит довіри.

Традиційно ми просимо опитаних експертів вибрати з повного переліку глав дипломатичних представництв, акредитованих в Україні, п’ять послів та оцінити їх за десятибальною системою: чим ефективнішою була діяльність посла, тим вищий бал. Критерії оцінювання є наступними:
{1}
1. Здатність оперативно та ефективно вирішувати проблемні питання своєї держави в країні виконання закордонної місії.
2. Доступ та можливість впливу на ключових політичних гравців в країні перебування.
3. Відкритість та активність у діалозі з політиками, експертами та медіа.
4. Спроможність створювати та/або активно підтримувати позитивний імідж своєї країни в країні перебування.
5. Організація та участь у публічних заходах, які сприяють налагодженню діалогу між країною посла та країною перебування.
З текстом публікації можете ознайомитись тут

{2}