Новини

b-00006616-a-00001222
На Форумі Інституту світової політики підбили підсумки Саміту НАТО в Уельсі

13:08 10-9-2014

10 вересня Інститут світової політики провів Форум «День Євроатлантичного партнерства: підсумки Cаміту НАТО в Уельсі» . Захід проводився за підтримки Центру інформації і документації НАТО в Україні.Цьогорічний День Євроатлантичного партнерства був присвячений Саміту НАТО в Уельсі. Учасники Форуму обговорили основні результати та домовленості, що були досягнуті під час Саміту, зокрема, внесок НАТО у безпеку України. Дискусія була надзвичайно відвертою, динамічною, а інколи навіть провокативною.У Форумі взяли участь українські та іноземні дипломати, представники оборонного відомства України, провідні українські експерти з питань безпеки та міжнародних відносин. Більше сотні учасників Форуму оцінили стан відносин України та НАТО з такими поважними спікерами як: заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий, заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко, посол Норвегії в Україні Йон Єлведал Фредріксен, міністр закордонних справ України (2007-2009) Володимир Огризко, посол Великобританії в Україні Саймон Сміт, старший науковий співробітник Атлантичної Ради США Адріан Каратницький, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, заступник директора Центру демократичного контролю над збройними силами (Швейцарія) Філіпп Флурі та ін.
{17}
Директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук, заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий та директор Центру інформації та документації НАТО Наталія Немилівська
{3}
Заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий
{4}
Під час Форуму відбулася відеоконференція зі штаб-квартирою НАТО у Брюсселі. Заступник помічника генерального секретаря з надзвичайних безпекових викликів Джеймі Шей прояснив, що НАТО як організація може зробити для України.
{1}
{6}
Інтерактивність Форуму посилював TweetBeam
{18}
ІСП першим в Україні скористався унікальними можливостями програми “TweetBeam”, що зробило цьогорічний Форум Україна-НАТО надзвичайно інтерактивним та динамічним. Учасники засідання через Twitter мали змогу у режимі реального часу висловити свою думку щодо питань, які порушувалися спікерами, або задати їм питання. Відповідні записи демонструвалися на великому екрані під час всього заходу.
{12}
{15}
Посол Норвегії в Україні Йон Єлведал Фредріксен та директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак
{13}
Міністр закордонних справ України (2007-2009) Володимир Огризко
{20}
Cтарший науковий співробітник Атлантичної Ради США Адріан Каратницький
{19}
{5}
Заступник міністра оборони України Ігор Кабаненко
{14}
Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт
{2}
Заступник директора Центру демократичного контролю над збройними силами (Швейцарія) Філіпп Флурі
{10}
Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський
{7}
{8}
{9}
{11}
Координатор “Реанімаційного пакету реформ” Ганна Гопко, політолог Остап Кривдик та перший заступник ІСП Сергій Солодкий
Для участі у Форумі до Києва також приїхали експерти-євроатлантисти з різних регіонів України. Напередодні, на зустрічі учасників програм НАТО, вони разом із своїми молодшими колегами із Громадської Ліги Україна-НАТО обговорили, як збільшити підтримку НАТО серед українців, та поділилися своїми ідеями щодо можливостей розширення сфер співпраці між Україною і Північноатлантичним альянсом.